Informacja

PIZZA
Każda pizza zawiera:
Ciasto: mąka pszenna typ 00, woda, olej, sól, cukier, drożdże
Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Sos pomidorowy: pomidory pelati (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), sól, oliwa ev, cukier
Skład ten odpowiada podstawowej pizzy Napoli. Pozostałe składniki zostały wyszczególnione przy konkretnych pozycjach. Jeśli pizza zawiera inny sos niż pomidorowy, zostało to wskazane w poniższym wykazie.

FOGGIA
Pieczarki

MILANO
Salami pepperoni: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, cukier, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E316, aromat, hemoglobina wieprzowa, dekstroza, glukoza, barwnik E120, ekstrakty przypraw, kultury bakterii fermentacyjnych, substancja konserwująca E250

ROMA
Szynka cotto: mięso wieprzowe, woda, skrobia, sól, naturalne aromaty, dekstroza, karagen, askrobinian sodu, azotyn sodu
Pieczarki

CATANIA
Salami pepperoni: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, cukier, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E316, aromat, hemoglobina wieprzowa, dekstroza, glukoza, barwnik E120, ekstrakty przypraw, kultury bakterii fermentacyjnych, substancja konserwująca E250
Papryka jalapeno: papryka jalapeno, olej, ocet, sól, olej rzepakowy

APRILIA
Szpinak w śmietanie: szpinak mrożony liście, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser gorgonzola (mleko, sól, podpuszczka), czosnek, oliwa ev
Suszone pomidory: pomidory suszone, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej rzepakowy

BORMIO
Sos śmietanowy: śmietana 30% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej),  sól
Szarpana wieprzowina: łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sos BBQ (woda, cukier, koncentrat pomidorowy, ocet winny biały, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, przecier śliwkowy (1,6%), przyprawy, barwnik (karmel), sól, regulator kwasowości (kwas mlekowy), aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: sorbinian potasu), sos sojowy ciemny (woda, soja 34 %, sól, mąka pszenna, cukier), sól, pieprz czarny, imbir
Czarny pieprz

UDINE
Sos BBQ: woda, cukier, koncentrat pomidorowy, ocet winny biały, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, przecier śliwkowy (1,6%), przyprawy, barwnik (karmel), sól, regulator kwasowości (kwas mlekowy), aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca (sorbinian potasu)

 

TORINO
Sos śmietanowy: śmietana 30% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej), sól
Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
Cebula

EMPOLI
Gyros/kurczak: mięso z nogi kurczęcej, sól, zioła, dekstroza, aromaty, ekstrakt przypraw (zawierają seler), skrobia ryżowa, tkanka łączna kurczęca, glukoza, stabilizatory, trifosforany, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma
Kukurydza
Cebula

BRESCIA
Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
Szpinak w śmietanie: szpinak mrożony liście, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser gorgonzola (mleko, sól, podpuszczka), czosnek, oliwa ev
Ser feta: mleko pasteryzowane, sól, regulator kwasowości E 575, podpuszczka mikrobiologiczna

MODENA
Pomidor
Kukurydza
Oliwki
Brokuł

IMOLA
Sos borowikowy: borowiki mrożone, śmietana 30% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej), sól
Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
Suszone pomidory: pomidory suszone, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej rzepakowy
Szczypiorek

BOLOGNA
Mięso mielone w sosie bolońskim: mięso mielone wieprzowo-wołowe (70/30), sos pomidorowy (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), marchew, czosnek, sól, pieprz, papryka czerwona, cebula biała
Papryka jalapeno: papryka jalapeno, olej, ocet, sól, olej rzepakowy
Cebula

STELVIO
Sos śmietanowy: śmietana 30% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej), sól
Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
Szpinak w śmietanie: szpinak mrożony liście, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser gorgonzola (mleko, sól, podpuszczka), czosnek, oliwa ev
Kabanos: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, cukier, białko wieprzowe, cukier, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu

GENOVA
Salami pepperoni: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, cukier, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E316, aromat, hemoglobina wieprzowa, dekstroza, glukoza, barwnik E120, ekstrakty przypraw, kultury bakterii fermentacyjnych, substancja konserwująca E250
Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
Kabanos: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, cukier, białko wieprzowe, cukier, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
Cebula

PARMA
Salami pepperoni: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, cukier, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E316, aromat, hemoglobina wieprzowa, dekstroza, glukoza, barwnik E120, ekstrakty przypraw, kultury bakterii fermentacyjnych, substancja konserwująca E250
Szynka parmeńska: szynka wieprzowa, sól, substancja konserwująca: azotan potasu
Ser grana padano: mleko, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym
Rukola

COMO
Ser grana padano: mleko, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym
Ser gorgonzola: mleko, sól, podpuszczka
Ser camembert: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Geotrichumcandidum

 

MAKARONY

KURCZAK-BROKUŁ
Gyros/kurczak: mięso z nogi kurczęcej, sól, zioła, dekstroza, aromaty, ekstrakt przypraw (zawierają seler), skrobia ryżowa, tkanka łączna kurczęca, glukoza, stabilizatory, trifosforany, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma
Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej
Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Brokuł
Czosnek
Oliwa ev
Sól
Czarny pieprz
Natka pietruszki

KURCZAK-SZPINAK
Gyros/kurczak: mięso z nogi kurczęcej, sól, zioła, dekstroza, aromaty, ekstrakt przypraw (zawierają seler), skrobia ryżowa, tkanka łączna kurczęca, glukoza, stabilizatory, trifosforany, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma
Szpinak w śmietanie: szpinak mrożony liście, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser gorgonzola (mleko, sól, podpuszczka), czosnek, oliwa ev
Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej
Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Czosnek
Sól
Czarny pieprz
Szczypior

SZYNKA-PIECZARKI
Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej
Szynka cotto: mięso wieprzowe, woda, skrobia, sól, naturalne aromaty, dekstroza, karagen, askrobinian sodu, azotyn sodu
Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Czosnek
Sól
Czarny pieprz
Natka pietruszki

CARBONARA
Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej
Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
Cebula
Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Czarny pieprz
Sól
Natka pietruszki

BOLOŃSKI
Mięso mielone w sosie bolońskim: mięso mielone wieprzowo-wołowe (70/30), sos pomidorowy (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), marchew, czosnek, sól, pieprz, papryka czerwona, cebula biała
Sos pomidorowy: pomidory pelati (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), sól, oliwa ev, cukier
Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Czarny pieprz
Sól
Natka pietruszki

MEKSYKAŃSKI
Mięso mielone w sosie bolońskim: mięso mielone wieprzowo-wołowe (70/30), sos pomidorowy (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), marchew, czosnek, sól, pieprz, papryka czerwona, cebula biała
Sos pomidorowy: pomidory pelati (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), sól, oliwa ev, cukier
Kukurydza
Papryka jalapeno: papryka jalapeno, olej, ocet, sól, olej rzepakowy
Czerwona fasola
Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Szczypiorek
Czarny pieprz
Papryka wędzona

BOROWIKOWY
Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej
Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
Cebula
Borowiki mrożone
Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Natka pietruszki
Czarny pieprz
Sól

CUKINIA-BOCZNIAK-DYNIA
Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej
Cukinia
Boczniaki
Dynia konserwowa
Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Szczypiorek
Czarny pieprz
Sól

KEBAB / GYROS / TORTILLA

ZESTAW KEBAB
Kebab: mięso wołowe, sól, przyprawy i zioła, mąka pszenna, sól, ekstrakt przypraw, seler, czosnek, gorczyca, białko sojowe, białko jaja w proszku, naturalny aromat, cukier, ekstrakt drożdży, mąka ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, dekstroza, regulator kwasowości: E331, E262, stabilizator: (E450)
Frytki: ziemniaki, olej słonecznikowy 6%, sól
Sałata lodowa
Pomidor
Cebula biała
Ogórek

ZESTAW GYROS
Gyros/kurczak: mięso z nogi kurczęcej, sól, zioła, dekstroza, aromaty, ekstrakt przypraw (zawierają seler), skrobia ryżowa, tkanka łączna kurczęca, glukoza, stabilizatory, trifosforany, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma
Frytki: ziemniaki, olej słonecznikowy 6%, sól
Sałata lodowa
Pomidor
Cebula biała
Ogórek

TORTILLA KLASYCZNA
Gyros/kurczak: mięso z nogi kurczęcej, sól, zioła, dekstroza, aromaty, ekstrakt przypraw (zawierają seler), skrobia ryżowa, tkanka łączna kurczęca, glukoza, stabilizatory, trifosforany, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma
Sałata lodowa
Pomidor
Cebula
Ogórek
Sos czosnkowy: jogurt grecki (śmietanka z mleka, pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (olej rzepakowy, ocet, gorczyca, sól cukier, przyprawy, kwas cytrynowy); czosnek, oliwa ev, sól

TORTILLA WOŁOWA
Kebab: mięso wołowe, sól, przyprawy i zioła, mąka pszenna, sól, ekstrakt przypraw, seler, czosnek, gorczyca, białko sojowe, białko jaja w proszku, naturalny aromat, cukier, ekstrakt drożdży, mąka ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, dekstroza, regulator kwasowości: E331, E262, stabilizator: (E450)
Sałata lodowa
Ser camembert: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Geotrichumcandidum
Sos czosnkowy: jogurt grecki (śmietanka z mleka, pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (olej rzepakowy, ocet, gorczyca, sól cukier, przyprawy, kwas cytrynowy); czosnek, oliwa ev, sól
Sos ostry: koncentrat pomidorowy, woda, papryka, cukier, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól), ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

TORTILLA BEEF CHEDDAR
Kebab: mięso wołowe, sól, przyprawy i zioła, mąka pszenna, sól, ekstrakt przypraw, seler, czosnek, gorczyca, białko sojowe, białko jaja w proszku, naturalny aromat, cukier, ekstrakt drożdży, mąka ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, dekstroza, regulator kwasowości: E331, E262, stabilizator: (E450)
Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
Cebula
Ogórek
Sałata lodowa
Ser camembert: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Geotrichumcandidum
Sos czosnkowy: jogurt grecki (śmietanka z mleka, pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (olej rzepakowy, ocet, gorczyca, sól cukier, przyprawy, kwas cytrynowy); czosnek, oliwa ev, sól

TORTILLA PORK CHEDDAR
Szarpana wieprzowina: łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sos BBQ (woda, cukier, koncentrat pomidorowy, ocet winny biały, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, przecier śliwkowy (1,6%), przyprawy, barwnik (karmel), sól, regulator kwasowości (kwas mlekowy), aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: sorbinian potasu), sos sojowy ciemny (woda, soja 34 %, sól, mąka pszenna, cukier), sól, pieprz czarny, imbir
Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
Cebula
Ogórek
Sałata lodowa
Ser camembert: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Geotrichumcandidum
Sos czosnkowy: jogurt grecki (śmietanka z mleka, pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (olej rzepakowy, ocet, gorczyca, sól cukier, przyprawy, kwas cytrynowy); czosnek, oliwa ev, sól

TORTILLA SEROWA
Ser gorgonzola: mleko, sól, podpuszczka
Ser camembert: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Geotrichumcandidum
Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Suszone pomidory: pomidory suszone, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej rzepakowy
Sałata lodowa
Sos czosnkowy: jogurt grecki (śmietanka z mleka, pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (olej rzepakowy, ocet, gorczyca, sól cukier, przyprawy, kwas cytrynowy); czosnek, oliwa ev, sól